Zondag 8 oktober viert Lier ‘GrOOte Zondag‘

By 5 oktober 2017 oktober 21st, 2019 Nieuws

Zondag 8 oktober organiseren de Gezellen van ’t Groot Volk samen met de Gilde van de Lierse Pijnders hun eerste GrOOte Zondag. Dan paraderen de Lierse reuzen en hun gevolg door het Lierse stadscentrum.Voor de eerste wandeling hebben ze ook hun familie uit Duffel uitgenodigd.

Goliath, de Reuzin en hun Meid zullen dan samen met Kinnebaba en de zes andere kleine reuskens feestelijk uit hun paleis komen. Dit jaar hebben ze hun familie uit Duffel uitgenodigd. Die zijn met zeven.
Naast de Reus en Reuzin vergezeld van hun drie kinderen Janneke, Mieke en Kinnebaba, zullen ook de Moor en de Morin van de partij zijn. De twee reuzenfamilies maken een met fanfareklanken overgoten zondagse wandeling. De muzikale opluistering gebeurt door de Koninklijke Harmonie LeoXIII uit Lier en de Koninklijke Fanfare De Vrije Burgers uit Koningshooikt.

De stoet vertrekt om 14u in de Begijnhofstraat richting Zimmerplein. Daar houdt hij even halt en placeren de reuzen er een danske. Dan gaat het via de Papegaaienstraat naar het Felix Timmermansplein waar ook efkes de benen worden uitgeslagen.

Rond 15.30u wordt het gezelschap op de Grote Markt verwacht waar ze getuigen zullen zijn bij de officiële inschrijving in het Liers register van de burgerlijke stand van Carlin, een nieuw klein Liers reuske. Carlin is een creatie van de in Lier wereldberoemde Lierse Keersters ter gelegenheid van hun 90jarig jubileum.

Rond 16.30u trekt het Reuzengezelschap via de Eikelstraat stillekes terug huiswaarts.