Stad lanceert Lierse UiTPAS

By 31 mei 2017 oktober 21st, 2019 Nieuws

Lier start met de UiTPAS, de spaar- en kortingskaart voor sport, cultuur en vrije tijd in juni. Een UiTPAS kost 5 euro, is persoonlijk en onbeperkt geldig. Hij is te bekomen in het Liers Cultuurcentrum, Jeugdcentrum Moevement, Sporthal De Komeet, Visit Lier, Onthaal stadskantoor en Dienstencentrum De Waaier. De UiTPAS geeft tal van voordelen.

 

“Wie deelneemt aan een UiTPAS-activiteit spaart punten. Die punten kunnen omgeruild worden voor een korting, een geschenk of een ander leuk voordeel”, zegt schepen Ivo Andries.

De UiTPAS vervangt de andere (vrijetijds-)passen in Lier. De voordelen van de vroegere vriendenpas van het Liers Cultuurcentrum, de M-pas of Sport-Overdagpas kan u als welkomstgeschenk met korting op uw UiTPAS laten zetten. De UiTPAS vervangt ook de GOMOR-pas.

Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, kan een gratis UiTPAS met kansentarief bekomen en geniet in de meeste gevallen 20% korting als hij deelneemt aan een stedelijke UiTPAS-activiteit.

Vandaag zijn er ongeveer 3.700 Lierenaars die hun GOMOR-pas kunnen omruilen voor een UiTPAS met kansentarief. Het aantal GOMOR-houders bleef de voorbije jaren stijgen. 5.000 Lierenaars komen in aanmerking voor een Uitpas met kansentarief. Een UiTPAS met kansentarief is gratis en haal je in het Sociaal Huis – Sociaal Infopunt of in dienstencentrum De Waaier.

“Sinds 2008 kennen we in Lier de GOMOR. Een vrijetijdspas die mensen met een beperkt inkomen de kans geeft om deel te nemen aan vrije tijd in onze stad. Door de jaren heen groeide de GOMOR uit tot een gekende en gewaardeerde hefboom om mensen in armoede te laten deelnemen aan cultuur, sport, jeugdwerking en zoveel meer. Feit was wel dat door gebruik te maken van een lokale vrijetijdspas er weinig anonimiteit/discretie was voor GOMOR-houders. Dat probleem wordt nu met de Uitpas opgelost”, besluit OCMW voorzitter Marleen Vanderpoorten.