Seniorenfeest met infobeurs “Actief blijven in Lier”

By 19 oktober 2017 oktober 21st, 2019 Nieuws

Stad en OCMW Lier nodigden naar jaarlijkse traditie alle Lierse senioren uit die dit jaar 60, 70, 80 en 90 jaar worden of al zijn voor een sfeervol seniorenfeest in CC De Mol. Een 400 -tal 70 , 80 en 90 jarigen genoten van het namiddagfeest.’s Avonds werden de 60-jarigen ontvangen.

Alle genodigden werden bij een streepje muziek getrakteerd op een lekker Liers gebakje. Aansluitend werd een groepsfoto genomen.

“Onze stad telt een volwaardig dienstencentrum De Waaier in Koningshooikt en 3 antennepunten: De Komeet aan de Eeuwfeestlaan, Rosmolen aan de Pettendonk en De Kroon aan de Transvaalstraat waar de senioren die thuis wonen terechtkunnen.

In de lente van 2018 opent het OCMW het nieuwe dienstencentrum met een oppervlakte van 600 m2 op de site van het voormalige Paradijs in de Kanunnik Davidlaan met voorzieningen voor senioren zoals maaltijden, ontmoetingsruimte tegen vereenzaming, info en advies, vorming en extra ruimte voor sportbeleving en spel. In de komende maanden zullen we aan de programmatie werken en de senioren informeren waar ze voor wat terechtkunnen.”

’s Avonds organiseerden de seniorenraad, de Stad en het OCMW een Infobeurs voor de 60 plussers onder de titel “Actief blijven in Lier”. Op de infobeurs werd een brede waaier aan informatie over de seniorenverenigingen, het aanbod rond thuiszorg, de woonzorgcentra en de dienstencentra in Lier gepresenteerd. Alle activiteiten rond ontspanning, preventie en politiewerking werden voorgesteld.