Paul Van de Vloet eregemeenteraadslid

By 3 oktober 2016 oktober 21st, 2019 Nieuws

27 september 2016 – De Lierse gemeenteraad heeft gisteravond de titel van eregemeenteraadslid toegekend aan Paul Van de Vloet. Hij ontving de formele akte uit handen van de burgemeester.

Paul Van de Vloet maakte meer dan 21 jaar deel uit van de gemeenteraad. Hij volgde wijlen Walter Vanderpoorten op in juni 1977. Van 1982 tot 1984 was hij OCMW-raadslid. Van 1985 tot eind 2000 had hij opnieuw zitting in de gemeenteraad.

Paul is het eerste gewezen raadslid dat de eretitel ontvangt. Volgens het reglement dient een raadslid ten minste 12 jaar in de gemeenteraad van de stad Lier te hebben gezeteld en van onberispelijk gedrag zijn om de eretitel van zijn ambt te mogen voeren.

Paul Van de Vloet is eredirecteur van Gemeenschapsbasisschool Berlaar-Koningshooikt en erevoorzitter van Toneellabo Arlecchino . Hij is ook een gewezen Belgisch tenniskampioen.

Volgens het eregemeenteraadslid is de verstandhouding binnen de coalitie te vergelijken met de sfeer van een pril huwelijk. “Wanneer we allemaal een beetje water bij de wijn doen, kunnen we nog jaren verliefd blijven!”