Maandag begint ondertunneling kruispunt Lierse Ring/Mechelsesteenweg

By 3 oktober 2014 oktober 21st, 2019 Nieuws

Maandag 6 oktober starten de eigenlijke werken voor de ondertunneling van het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14). Vanaf dan gelden er tal van omleidingen in de buurt.

Vanaf omstreeks 9.00 uur wordt het verkeer geleidelijk in de tijdelijke verkeerssituatie overgezet onder politiebegeleiding. Het wordt op de nieuwe parallelwegen aan de buitenkant van de Ring gebracht.

De verkeerslichten op het kruispunt worden verwijderd en het zal niet meer mogelijk zijn om vanuit de Mechelsesteenweg het kruispunt in het midden over te steken. Autoverkeer kruist vanaf dan de Ring via tijdelijke keerlussen rond de bouwput.

De zwakke weggebruikers doen dat via de tijdelijke voetgangersbrug en de fietsoversteek.

Ook de verkeerslichten in de buurt van het kruispunt van de Lintsesteenweg en de Oud-Strijderslaan worden verwijderd. Daar geldt tijdens de werken éénrichtingsverkeer.

De middenberm op de Ring ter hoogte van de Boomlaarstraat wordt dichtgemaakt om de verkeersveiligheid bij de werf te garanderen.
De Boomlaarstraat en de site “De Boom” blijven tijdens de werken via de Ring bereikbaar, maar verkeer uit de Boomlaarstraat aan de kant van het stadscentrum kan alleen rechtsaf de Ring oprijden.
Verkeer op de Ring vanuit de richting van Antwerpen zal de Ring niet meer via de middenberm kunnen kruisen om de Boomlaarstraat in te rijden, maar moet rond de bouwput rijden om daarna via de overzijde van de Ring de Boomlaarstraat te bereiken.