Lier ademt liberaal en moet dat ook in de toekomst blijven doen

By 24 januari 2018 oktober 21st, 2019 Nieuws

Dat opperde lijsttrekker Marleen Vanderpoorten tijdens ons bijzonder geslaagd Blauw Nieuwjaarsfeest met lekker en verzorgd ontbijt, aangename sfeer en tevreden liberale deelnemers Het was ook de teneur in de tussenkomsten van voorzitter Tom Vanhoutte en gastspreker Bart Somers.

 

“Ons liberaal verkiezingsprogramma zal een sterk economisch en positief verhaal worden, het moet ook een beleid uitstralen dat verbindt, dat niemand achterlaat of uitsluit, waar elke Lierenaar beter van wordt” opende voorzitter Vanhoutte.

Lijsttrekker Marleen Vanderpoorten stelde haar net verschenen boekje ‘Over loerende ogen en uitdagingen voor onze stad’ voor met 9 aandachtspunten,geen partijprogramma, wel een aanzet daartoe om uit te leggen welke uitdagingen zich voor de periode 2019-2024 stellen. Het is een uitnodiging tot debat met de leden maar ook met de andere partijen.

Bart Somers wees op de rijke liberale traditie waarop de Lierse liberalen trots mogen zijn, maar die ons ook verplicht die traditie hoog te houden.

In vergelijking met vorig jaar zitten we in een meer optimistisch klimaat in Europa. De liberalen wonnen overal de verkiezingen, er werd effectief opgetreden tegen terrorisme met respect voor de rechtsstaat. Ons land kent een economische groei van 2%, er werden 250.000 banen gecreëerd en de liberalen zijn de motor om verder de belastingen en erfenisrechten te verlagen.

Hij parafraseerde tot slot JF Kennedy met de boodschap aan de leden: “Wees een fiere liberaal en overtuig familie, bekenden, vrienden en buren van ons liberale gedachtegoed. Vraag de volgende maanden niet wat de Vld voor u kan doen, maar vraag wat u voor de Vld kan doen!”