Kinnebaba breidt uit met tweede ruilwinkel

By 31 mei 2017 oktober 21st, 2019 Nieuws

OCMW voorzitter Marleen Vanderpoorten opende vandaag feestelijk Ruilwinkel 2 in het authentieke Heilige Geesthuis aan de H. Geeststraat 7.

Ruilwinkel 2 vult Ruilwinkel 1 aan die gevestigd is in Het Huis van het Kind aan de Transvaalstraat 42.

In Ruilwinkel 2 wordt kleding geruild voor kinderen van 0 tot 12 jaar en ook toekomstige mama’s kunnen hier hun zwangerschapskledij kiezen. Verder ook alle benodigdheden voor kinderen van 0 tot 3 jaar zoals een bedje, badje, wieg , kinderwagen, …

Wie een kledingstuk of iets dergelijks binnenbrengt, ontvangt de waarde in stempels. Met de verzamelde waarde aan stempels, kan de ouder opnieuw een kledingstuk of artikel meenemen. Wat aangeboden wordt in de ruilwinkel is steeds in perfecte staat. Artikelen in slechte staat worden niet aangenomen.

Ruilwinkel 2 is elke maandag en woensdag van 14 tot 17u, elke donderdag en elke 1ste zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.30 u geopend om spullen te ruilen.

In Ruilwinkel 1 kunnen gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar maandag en woensdag terecht van 9.30 tot 12.30u en dinsdag van 17.30 tot 20u.

Met het concept van de ruilwinkel wordt vooral hergebruik en ruilverkeer tussen ouders gestimuleerd. Kinderen groeien snel waardoor kledij niet altijd vaak gedragen wordt en dus nog in perfecte staat is. Hiertegenover staat dat kinderkledij en –benodigdheden enorm doorwegen in het budget. Doordat gezinnen in de ruilwinkel hun bruikbare artikelen kunnen ruilen, is dit een erg budgetvriendelijke manier van winkelen.

Een jaar geleden opende de eerste Ruilwinkel in Het Huis van het Kind. Dit werd al snel een overdonderend succes. Tijdens 79 openingsmomenten brachten maar liefst 320 bezoekers kledij en/of benodigdheden binnen en 340 keer werden artikelen uitgezocht om mee naar huis te nemen.

Het aanbod werd steeds groter terwijl de winkel enkel kleiner leek te worden. Tegelijkertijd bleef de vraag naar zowel kledij als andere benodigdheden stijgen. Gezinnen met kinderen ouder dan 3 jaar konden niet terecht in de eerste ruilwinkel en ook zwangerschapskledij bleek populair. Om tegemoet te komen aan de vraag van zoveel mogelijk gezinnen zet Ruilwinkel 2 nu een stap verder.