Charter ter bestrijding jeugdwerkloosheid in Lier

By 29 november 2016 oktober 21st, 2019 Nieuws

23 november – Negen organisaties ondertekenen het charter om de jeugdwerkloosheid in Lier aan te pakken. Ze verbinden zich ertoe een bijdrage te leveren in de strijd tegen de jeugdwerkloosheid , die vooral bij laaggekwalificeerde jongeren onaanvaardbaar hoog ligt. Werk vormt immers de meest essentiële hefboom om een leven zonder armoede op te bouwen.

De ondertekende partners zijn Stad en OCMW Lier, VDAB, Unizo Lier, VOKA arrondissement Mechelen, Economische Raad Lier, Lokaal Overlegplatform Lier-Duffel(onderwijs), Arktos vzw en Fonds Ivens-Boons.

Samen willen ze de toegang tot informatie van en naar het bedrijfsleven voor jongeren verbeteren , de samenwerking op cliënt- en beleidsniveau tussen de verschillende actoren op het werkveld bevorderen, actief inspelen op externe financieringskanalen en de samenwerking met het onderwijs verbeteren zodat de kans op inschakeling in het arbeidscircuit verhoogt.

“Essentieel is dat de stuurgroep , waarin alle ondertekenende organisaties vertegenwoordigd zijn , op regelmatige tijdstippen rond de tafel zit, gegevens uitwisselt over werkloosheidscijfers, over ongekwalificeerde uitstroom in het onderwijs , mogelijkheden bespreekt om jongeren in een traject naar werk te begeleiden en maatwerk af te leveren in de relatie tussen werkgever en potentiële werknemer ,” zegt OCMW voorzitter Marleen Vanderpoorten.