Armoede en armoedebestrijding in tijden van crisis

By 29 november 2016 oktober 21st, 2019 Nieuws

Donderdag 1 december 2016 om 20 u. organiseert HVV Lier een voordracht over Armoede en Armoedebestrijding in cultureel centrum Colibrant, Deensestraat 6-7 (achterzijde bib) LIER

Professor dr. em. Jan Vranken die de voordracht houdt is de Vlaamse autoriteit op het gebied van armoede. Als hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen richtte hij het studiecentrum OASeS (Ongelijkheid, Armoede Sociale Uitsluiting en Stad) op. Vanuit OASeS publiceerde hij 20 jaar lang het jaarboek “ Armoede en Sociale Uitsluiting”.

Professor Vrancken kijkt hoe armoede zich manifesteert in het Vlaanderen van vandaag en zet uiteen welke wegen hij ziet om armoede aan te pakken.

In Lier moeten ongeveer 5.000 inwoners rondkomen met een laag inkomen : dat is een stijging van 9% tijdens de afgelopen 2 jaar. Het aantal leefloners steeg met 11,4% in het voorbije jaar.
Marleen Vanderpoorten, voorzitter OCMW en schepen van welzijn, senioren en gehandicapten reflecteert niet enkel op de voordracht van prof. Vranken , maar legt ook uit welke preventieve acties stad en OCMW ondernemen om mensen in armoede of die dreigen in armoede te vervallen te versterken en ondersteunen.

Toegang: 4€/2€ (leden, GOMOR, jongeren)